We zijn nu al iets meer dan twee weken in Vietnam, en ik vind het er heerlijk. Het klinkt wat gek, maar Vietnam is precies waar ik aan toe was. Over het algemeen vind ik dat de landen in Zuidoost Azië behoorlijk hetzelfde zijn, al heeft het ene land wat meer tempels, de volgende meer actieve attracties, en de ander is mooi vanwege de natuur. Het laatste geldt voor Vietnam, de omgeving is non stop prachtig, en het is dus vooral lekker om je heen kijken en het in je opnemen. HEERLIJK. Ik heb  onwijs genoten van alle tempels en activiteiten tot nu toe, maar ik merk dat mijn lichaam best wel aan ‘vakantie’ toe is. Af en toe wat last van mijn keel, soms wat last van m’n oren, buikje af en toe wat overstuur. Niks geks, vooral tekenen van vermoeidheid. Dat Vietnam dus vooral lekker om me heen kijken is, is dus echt perfect. Hoe geweldig is het om even ergens te zitten, met een smoothie in de hand, en mensen te kijken. Nou zo begon dus de verslaving aan het zoeken van de leukste cafeetjes, restaurantjes, barretjes, en alles wat er op lijkt. Vietnam weet hoe ze leuke knusse plekjes op moeten zetten. Hier een lijstje van mijn favoriete stekjes.

La Dao – Sapa, Ta Van
La Dao is een Spa en Café combinatie. Julia en ik liepen er langs tijdens onze ontdekkingstocht in Ta Van, een klein dorpje in de buurt van Sapa, het hoge noorden van Vietnam. Aangezien Ta Van zo hoog ligt is het onwijs koud, namelijk maar zo’n 15 graden. Dat valt misschien mee, maar niet na anderhalve maand minstens 20 graden, en al helemaal niet als een legging en een trui je warmste items zijn. Het caféetje trekt ons vanwege het prachtige uitzicht over de rijstvelden, en wat blijkt, ze hebben ook nog eens onwijs lekkere warme chocolade melk! En als iets goed is, waarom zou je er dan maar één van nemen? Zo sleurpen we de ene na de andere weg, op het schommelbankje dat uitkijkt over de nog semi-groene velden.

Fruity Fact – Hanoi
Vlak bij één van de highlights van de stad, het Hoan Kiem Lake, zit deze kleine sapbar. De ruime keuze was de voornaamste tijdsbesteding hier, want nadat ik eindelijk een keuze kon maken besloten we de sapjes mee te nemen en ergens buiten te gaan zitten. Goede opties zijn de gigantische fontein rotonde vlak bij de bar, waarvandaan je het absurde verkeer eens goed kan bekijken; of één van de vele bankjes rondom het meer. Al zijn die vaker wel dan niet bezet…

Healthwich – Hanoi Old Quarter
Vlak bij ons hostel zat deze leuke broodjeszaak. Het heeft wat weg van het Subway concept: je kan de broodjes geheel naar eigen wens samenstellen. Van broodsoort, tot vleeswaren, beleg, en de saus. De broodjes worden trouwens elke dag vers in de winkel gebakken! Healthwich is een rustig plekje in de gek makend kleine en drukke straten in het oude deel van Hanoi. Je kan hier trouwens ook verschillende tours boeken, en het is daarbovenop ook nog eens een hostel!

Bánh Mỳ Tươi

Geplaatst door HealthWich Vietnam op donderdag 16 november 2017

 

Nook – Hue
Nook is een restaurantje/café die echt de definitie van een “hidden charm” uitlegt. Het restaurantje ligt in een steegje dat je eigenlijk zo voorbij zou lopen. Zelfs met google maps open, moesten we goed zoeken. Het is er dan ook niet druk, en we kunnen kiezen waar we willen zitten. Onze keuze valt op een tafeltje boven. Naast dat de kaart uitgebreid is, de sapjes er heerlijk zijn, en het eten nog verrukkelijker dan het er uit ziet, is de bediening onwijs enthousiast en de sfeer geweldig. Ik hou van het interieur, het is precies zo iets waarvan je het zelf had willen inrichten. Bij de kassa verkopen ze ook nog handgemaakte lokale kettinkjes, jams, armbandjes, en boekjes. Luv it!

Pheva Chocolate – Hoi An
Niet zozeer een restaurant, bar, of café, maar meer een winkeltje. Tevens is Hoi An niet de enige locatie want ze hebben ook winkels in Hanoi, Da Nang, en Ho Chi Min! Pheva maakt al haar chocolade met Vietnamese Cacao bonen uit een regio genaamd Ben tre. De chocolade wordt ook lokaal verwerkt tot heerlijke reepjes van 28 gram, of kleine blokjes van 5g. De blokjes van 5g zijn te verkrijgen in envelopjes van 6, 12, 24 of meer. Alleen al voor de schattige verpakking zou je je hier scheel kopen aan de +/- 18 verschillende smaken (die je tevens allemaal even mag proeven). Chocolade kopen in Azië is echt een puntje, want het is overal onwijs zoet en smaakt eigenlijk niet meer naar chocolade. Ik was daarom ook onwijs blij met de 65% cacao reep; chocolade die ook echt naar chocolade smaakt!    

Juicery – Hoi An
Een kleine sapjes bar die je zo voorbij rijdt in het drukke Hoi An. Toch echt even stoppen, want de sapjes voor minder dan twee euro zijn verrukkelijk! De kaart is zo’n 10 bladzijdes lang met allerlei verschillende sapjes, smoothies en shakes. Er zijn binnen maar een paar plekjes en alles wordt gemaakt met enkel 1 blender, maar je proeft de zorgvuldigheid waarmee het wordt gemaakt. Mijn favoriet is denk ik toch de simpele aardbei-banaan smoothie, al zijn er ook genoeg exotische combinaties die me heerlijk lijken. En dan zit er niks anders op, net zo vaak terug gaan tot dat ik ze allemaal heb geproefd!

The Kebab Shack – Hoi An
Niet per se een favoriet vanwege de geweldige decoratie, maar zeker weten vanwege het menu! Opnieuw een klein plekje, weinig tafels (maar wel met kijk op de straat), en geweldige bediening. Ze hebben hier naast Kebab ook een heel burger menu, en full English breakfast (die echt Engels is, net zo als de eigenaar). Ontbijten met Kebab is m’n nieuwe favoriete maaltijd denk ik.