Het ging niet geheel vanzelf, maar na 5 pogingen ontvingen we eindelijk wat we besteld hadden; t-shirts met ons eigen logo erop! Een wit shirt met het zwarte logo, en een zwart shirt met het logo in het wit! Het witte shirt is onwijs prettig in de hitte die ons te wachten staat, omdat wit geen warmte vasthoudt. Het zwarte shirt is vooral praktisch, omdat het minder snel vies wordt. Al hoewel, met een klein beetje onhandigheid, waar ik overduidelijk geen gebrek aan heb, kan er natuurlijk als nog binnen no-time een vlek in zitten.

Het is onwijs gek maar ook super grappig als ik zo naar die shirts kijk. Het voelt aan de ene kant als een bijna kinderlijk knutsel project maar aan de andere kant voelt het ook heel commercieel. Hoe dan ook, het is vooral erg leuk! Ik probeer me in te beelden hoe we bijvoorbeeld door de drukke straten van Bangkok lopen in de shirts. Ons zal het vooral helpen om elkaar terug te vinden in de massa, al steken we natuurlijk ook letterlijk met kop en schouders boven de plaatselijke bevolking uit. Voor medereizigers zal het misschien een gespreksopener zijn. Voor m’n broertje is het vooral het perfecte pyjama shirt. Zoals ik al zei, het laten drukken ging niet bepaald in één keer goed.

De eerste lading shirts die we ontvingen hadden incomplete logo’s. Bij de zwarte was het nog erger dan bij de witte, wat verrassend is als je hetzelfde logo, van hetzelfde formaat, enkel in een andere kleur, toestuurt.  De tweede levering was al beter. De zwarte shirts hadden voor en achter het gehele logo! De witte, naja, die waren aan de voorkant nog erg wit. Lieve Drukzo, waar hebben jullie ons borstlogo gelaten? De postbode bracht een aantal dagen later shirtdoos N.5. Een echt cadeautje, want nu is ook het witte shirt precies zo geworden als we wilde! Ondanks dat het dus niet helemaal in 1x lukte, zijn we erg blij; de klantenservice heeft ons geweldig snel en goed geholpen. Dat ik nu 5 shirts in m’n bezit heb is al helemaal geen probleem. Mike, die al hoopvol vroeg of we de shirts ook op de website gingen verkopen, vind de ‘test varianten’ namelijk perfect om in te slapen.

Trouwens, het logo en de naam “101 Days in Asia” hebben we in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, niet van te voren gekozen. In andere woorden, we hebben niet bewust gekozen om honderd en één dagen in Azië te spenderen zodat we deze naam konden gebruiken. Al was dat ook een goeie move geweest, want ik denk niet dat we een betere naam hadden kunnen verzinnen.

De naam is eerlijk waar toeval, en ontstond toen we er zelf achter kwamen hoelang we daadwerkelijk weg zouden gaan. De heen en terugvlucht zijn puur en alleen geboekt op de gekozen dagen, omdat vliegen op deze data het meest praktisch en goedkoop was. Ja ik weet het, lekker Nederlands. Toen we in Excel de data en het aantal dagen uitwerkte, zodat we aan onze abstracte planning konden beginnen, zagen we dat we precies 101 dagen in Azië zouden verblijven.  Het gesprek wat daar op volgde ging ongeveer zo:

M: Hahaha we gaan precies 101 dagen!
J:  Nee echt?! Alsof we het zo hebben uitgekozen..
M: Is wel perfect voor de naam voor onze website.
J:  Ik dacht echt precies hetzelfde!!

De letters M en J hadden hier trouwens ook precies andersom kunnen staan. Julia en ik hebben geen idee wie nou precies de naam riep; we weten enkel dat we het er allebei helemaal mee eens waren. Anders dan het bestellen van de shirts, ging het bedenken van de perfecte naam voor onze website, dus wel geheel vanzelf!